Utvekslingsmareritt

Jeg leste akkuratt denne artikkelen: 
http://mobil.aftenposten.no/nyheter/iriks/Et-amerikansk-mareritt-6740983.html#.TxIj4mCRR26

GÅ INN PÅ LINKEN OG LES DENNE ARTIKKELEN FØRST

Dette er så forferdelig. Jeg skulle først reise med organisjasjonen Explorious, jeg hadde gjort alt arbeidet, og papirene var sendt til USA. Da leste jeg om en skrekk historie om en utvekslingsstudent som hadde reist med Explorious. Jeg byttet til organisasjonen EF, siden de hadde jeg ikke hørt noe dårlig om. Men alle har sine skrekk historier. Men å betale familiene for ikke å nevne navnet dems og fortelle hva som skjedde?! REALLY?! Det gjør meg så sint!! Burde ikke vi utvekslingstudenter få vite om slikt. For at vi skal få et bra år, er organisasjonen super viktig! jeg synes vi burde få vite allt dette, og hva sier det om organisajonen? Gjemme forferdelige hendelser som kan skje DEG. Synes dette er så dårlig. Skriv om det i avisene, fortell hva som har skjedd! Deretter vil organisasjonene endre seg, og gjøre ting bedre. Og er det ikke det vi vil? 

jeg har selv ikke hatt den beste opplevelsen. langt unna det som er skrevet om i artikkelen, heldigvis!! Men jeg misliker områderepresentanten min sterkt. EF burde sjekke ut områderepresentanten så mye bedre. Min IEC, som vi kaller det, ho har plassert en av sine utvekslingsstudener hos sin søster. Og hadde jeg vært den utvekslingstsudenten hadde jeg IKKE turt og fortelle om dårlige ting og hvis jeg hadde mislikt det der. de er vedlig nære, er til og med naboer. Og etter jeg hadde hatt problemer med min første vfamilie, og bodde hos iec, så hadde jeg valget av å være hjemme alene eller være hos søsteren, siden ho ikke jobber atm. Men ho foretrakk å være hjemme alene, siden søsteren kunne være slem. Ikke fysisk, men ja.. 

IEC-en min kan selvfølgelig være veldig hyggelig. Men jeg takler ho ikke etter hva ho har gjort. Når jeg skulle bytte vfam, hørte jeg ho snakke dritt om meg på telefonen til min gamle vmor. Ho tok også og fortalte vmor at jeg ikke ville bo der lengre og fortsatt ventet flere dager med å ta meg ut. Noe som ikke gjorde oppholdet særlig koselig.. Vmor fortalte også løgner om meg til IEC og representanten for California. jeg fikk derfor telefon fra EF, om at saken min var behandla som at jeg var kastet ut av huset. jeg skjønte ingenting, og lurte på hvorfor. Ho sa at jeg hadde vært frekk, ikke prøvd og hadde bare bestemt meg på forhånd at jeg ikke trivdes der. Dama var kjempe frekk, og bare kjefta på meg, selvom jeg gråt og sa at jeg ikke skjønte hva ho snakka om, siden jeg ikke hadde gjort noe av det. På skolen dagen etter begynte jeg også å gråte, siden IEC ringte meg og bare kjeftet hun også. Sa masse ting som ikke var sant, og jeg fikk ikke mulighet til å forklare eller fortelle noen ting. IEC-en min hørte først på vmor, så kjeftet på meg, uten å høre min versjon først. Jeg ble tatt inn på kontoret av en lærer som gikk ute. der fortalte jeg alt hva som hadde skjedd. Og de ringte IEC-en min. Ho ringte igjen meg opp igjen og kjeften huden full på meg igjen. Fordi jeg var så frekk, respektløs og jugde til skolen om ho. Ho sa at ho ikke trengte å høre på meg, fordi jeg var en unge, men jeg måtte høre på ho fordi ho var voksen, og jeg kunne ikke avbryte etc. Jeg husker hvor nedenfor jeg var og bare ville hjem. Men en del av meg ville også ta "hevn", vise at ho hadde feil, og at jeg ikke var noe likt som det gamle vmor hadde sagt. Så jeg bestemte meg for å bli, prøve en gang til. 

Nå var jeg veldig heldig, og kom heldigvis til en supersnill familie ved flaks. Men selv de reagerte på hvor lite de sjekket dem ut. Dagen etter de sa de var interiserte, bodde jeg i huset. Det vmor reagerte mest på var at de ikke måtte ta fingerprint eller noe slikt, for å finne ut mer om dem. Vmor sa selv at ho synes de var altfor dårlig sjekket. 

Og huset må også bli sjekket av en annen IEC, noe ho sendte sin søster for å gjøre. Dette er ikke lov, og organisasjone  fant heldigvis ut om det, og sendte en annen iec hit. Her i huset er det jo ikke noe galt, men bør jo følge regler! Min IEC var bare så opptatt av å få plassert meg et annet sted, vi må til og med juge til skolen om hvor jeg bor, så jeg kan gå der. Noe min vfamilie ikke liker, noe som er forståelig.  
IEC snakker også veldig dårlig til ungene sine, Ho bruker en stemme som for meg høres veldig ut som kjefting, truer, spesielt med spanking, noe som er lovlig her, men for meg veldig sykt.. Og får dem til å gjøre alt. 
Ho sa også til meg en gang at ho ikke hadde tid til å ordne opp i problemer og flytte meg igjen, så da måtte ho sende meg hjem. Det er ikke min skyld at ho går på skole, jobber, har tre unger og er cheerleader coach. Ho som FRIVILLIG ville bli IEC, og det er arbeidet som kreves av en IEC, og nemlig passe på at studentene har det bra. og har ho ikke tid til dette, så ikke bli IEC da! Dette gjør meg sikkelig provosert. Og EF bør sjekke sine IEC-er nærmere også. 

Jeg er sikkelig provosert akkuratt nå, og jeg synes at andre folk som tenker på å dra bør få vite om dette. Og velg organisasjon nøye!!!! Jeg sier ikke, ikke dra med EF, for det er mye jeg er veldig fornøyd med også. men vær klar over at alt ikke er perfekt. Og selvfølgelig, kjenner mange som reiser med EF og har veldig bra områderepresentanter og vertsfamilier. jeg vil bare at dere skal velge organisasjon nøye. Og kommer du opp i problemer, IKKE nøl med å si ifra!!!

Btw, jeg kommer nok til å slette dette innlegget igjen. Fordi jeg er redd IEC vil finne det. for da vil jeg få problemer, og jeg vil ikke at dette siste halvåret skal bli dritt. Og jeg vat at ho i hvertfall på facebook, oversetter alt jeg skriver, uansett hvor jeg skriver det. 
men igjen, jeg sier absolutt ikke nei til å være utvekslingsstudent. For jeg har opplevd så mye som jeg liker også!! Og man lærer supermye av å være her, jeg har vokst sykt, og hatt supre opplevelser. 
Måtte bare få ut min agrisjon over dårlig sjekking av familier og IEC-er.  

- sara

2 kommentarer

Karoline i USA

15.jan.2012 kl.20:15

Jeg er glad du reiste med EF, for hvis ikke ville jeg aldri møtt deg <3 Jeg synes det er utrolig kjedelig at du har hatt et såppas tøft år, for jeg synes du fortjener bedre - Men jeg håper familien du er hos nå tar godt vare på deg, også gleder jeg meg masse til å møte deg om noen måneder! Ikke lenge igjen nå!! Love U

sarainusa

20.jan.2012 kl.05:49

Karoline i USA: Jaa, jeg er også veldig glad jeg møtte deg! gleder meg masse til å se deg igjen, vennen <3 Ja, familien jeg har nå er heldigvis super! :D love you too

Skriv en ny kommentar

hits